http://just-books-m.blogspot.cz/rss
twitter
    Následujte nás na twitteru! :)
https://twitter.com/Just_books_M

The Forsaken (anotace+knižní trailer)

Kniha mě zaujala svým obalem, dějovou linií, celkovým nápadem. Zde přináším přeloženou anotaci (z goodreads.com) a taky trailer z youtube, který jsem přeložila před nedávnem.

Anotace

Jako poslušný sirotek z U.N.A (superzemě, kterou jednou tvořilo Mexiko, Amerika a Kanada), se Alenna v raném věku učila splynout s davem a být zticha - není divu, když policie odvedla její rodiče. Ale Allena si nemůže pomoci, a začne vyčnívat, když selže v testu, kterého se musí zúčastnit všichni šestnáctiletí: Test říká, že má vysokou schopnost brutálního násilí, tak je poslána na Wheel, na ostrov, kde jsou posíláni všichni potencionální kriminálníci.

Život očekávaných vězňů je ve Wheelu sice jen dva roky, ale se špinavými, násilnými a chaotickými podmínkami, se čas zdá mnohem delší, protože Allena je nucena vypořádávat se s občanskými válkami kvůli vlastnictví země a přítroji, které unášejí děti z jejich provizorních domovů. Jsou zoufalí, a tak s ostatními vězni je vymýšlí osudný plán, jak utéct z ostrova. Přežití se může zdát nemožné, ale Allena je odhodlána toho dosáhnout za každou cenu.



Knižní trailer




0 komentářů:

Okomentovat